Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 23 augustus 2024
Auteur: Kevin Vonk

Een fluweelzachte afwerking met soft touch mat laminaat

Een unieke beleving maken met een verpakking doet u met soft touch laminaat. Wat is soft touch laminaat en waar gebruikt u het precies voor? In dit blog vertellen we alles over soft touch en andere beschikbare laminaten.

Lamineren: wat is dat en hoe pas je dit toe op uw verpakking? Het lamineren van drukwerk zorgt allereerst voor een beschermlaag over de verpakking. Er wordt tijdens dit proces een dunne en hete lijmlaag over de verpakking, het boek of het visitekaartje aangebracht, wat zich vastkleeft aan het product. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende soorten laminaat, die verschillende effecten en uitstralingen met zich meebrengen.

  • Glanslaminaat: een laminaat laag met een glanzende afwerking. Beschermt goed tegen krassen en vingerafdrukken en is gemakkelijk schoon te maken.
  • Matlaminaat: een laminaat met een matte finish. Maakt de kleuren minder fel en dieper en geeft een chique uitstraling. Matlaminaat is wel minder bestendig tegen krassen en vingerafdrukken, die zijn snel zichtbaar.

Lees ook: Drukwerk lamineren? Zo kiest u tussen glanslaminaat en matlaminaat

Wat is soft touch laminaat?

Soft touch laminaat is een variant van mat laminaat. Deze soft touch finish op een verpakking geeft die ingetogen, elegante uitstraling van een mat laminaat laag, maar voelt zacht en warm aan. Soft toch laminaat voelt een beetje als de schil van een perzik. Een verpakking of map glanst niet zoals met een glanslaminaat laag en heeft een fluweelzachte touch. Het wordt vaak toegepast bij:

  • Boeken
  • Luxe verpakkingen
  • Visitekaartjes

Waarom soft touch laminaat?

Normaal is mat laminaat redelijk krasgevoelig, veel krasgevoeliger dan een verpakking met een glanslaminaat bijvoorbeeld. Een soft touch laminaat is een soort mat laminaat wat ook minder krasgevoelig is: het is dus beter bestendig tegen krassen door oppakken etc.

Een soft touch laminaat zorgt ook dat de kleuren van uw ontwerp een diepere kleur krijgen, de ontworpen verpakking wordt zo naar een hoger niveau getild met een heerlijke look and feel. Perfect voor die luxueuze en chique uitstraling waar u wellicht naar op zoek bent. Niet alle materialen zijn geschikt voor laminaat, vraag het bij twijfel even bij ons na. Bij de meeste doosjes, ringbanden en papier is soft touch laminaat wel mogelijk, mits het papier niet te dik is.

Lees ook: Zoveel vragen over laminaat

Wanneer is het geschikt?

Een verpakking met soft touch laminaat is voor verschillende situaties geschikt. Het is handig om u eerst af te vragen wat uw merk moet uitstralen. Een soft touch laag past namelijk het beste als u als merk een elegante en luxe uitstraling wilt overbrengen. Een verpakking met soft touch laminaat is daarnaast ook beter bestendig tegen krassen en vingerafdrukken dan een standaard mat laminaat, waardoor het beter geschikt is voor een verpakking of visitekaartje.

Soft touch laminaat aanvullen

Een product met soft touch laminaat is al een mooi product met chique uitstraling, maar het is mogelijk om het een stapje verder te nemen! Een verpakking met soft touch laminaat kunt u namelijk goed combineren met bijvoorbeeld een foliedruk en/of reliëfdruk.

  • Reliëfdruk: Met een reliëfdruk creëert u een reliëf in de verpakking door hem verhoogd of verdiept te bedrukken. Hierdoor ontstaat er een speels effect met een dynamisch ontwerp.
  • Foliedruk: Een foliedruk is ook prima te combineren met een soft touch laminaat én een reliëfdruk. Met een foliedruk voegt u een glanzend laagje folie toe aan een deel van het product (bijvoorbeeld het logo of een tekst op de verpakking).

Lees ook: Reliëfdruk: creëer hoogte & diepte met debossing & embossing

Door deze drie technieken te combineren in een verpakking krijgt u een verpakking met een luxe uitstraling, die geheel gepersonaliseerd is naar uw wensen. Daarnaast creëert zo’n verpakking ook een unieke beleving voor de consument. Het soft touch laminaat voelt heerlijk zacht aan, een deel van de verpakking is omhoog of verdiept gedrukt en heeft ook nog een laag gladde, glimmende folie. Al deze dingen zorgen voor een complete ervaring, nog voordat de consument de verpakking openmaakt.

Lees ook: Alles over foliedruk: geef verpakkingen een elegante uitstraling

Voorbeelden soft touch laminaat

Liggend A4 ringband Strawinsky

Klepdoosje met lintsluiting Vandoorne

Een luxe verpakking laten bedrukken?

Wilt u uw verpakkingen of verzenddozen een upgrade geven met een soft touch laminaat of een andere bedrukking? Bij De Voogt doen we dit graag voor u. Wij maken en bedrukken al meer dan 60 jaar lang productverpakkingen, verzenddozen, mappen, tassen en nog veel meer. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Over de auteur
Kevin Vonk
Kevin Vonk

Al meer dan 17 jaar houd ik me bezig met de verkoop en productie van ringbanden, verpakkingen en drukwerk. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels een waardig gesprekspartner voor elke ondernemer en inkoper die opzoek is naar ringbanden, verpakkingen en drukwerk met top kwaliteit voor een goede prijs en korte levertijden.

Lees ook

Seizoensgebonden verpakkingen: Boost uw verkoop met feestelijke flair
Een retro of vintage look creëren met een verpakking
5 tips voor het maken van een goede retail verpakking

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback